3d design en reverse engineering

Reverse

Reverse engineering is het proces waarbij een (technisch) voorwerp wordt gedemonteerd om het design en de opbouw van dit product uit te pluizen. De afgelopen decennia is reverse engineering in de media vooral bekend geworden door conflicterende landen die vindingrijke wapens van tegenstanders ontleden om deze vervolgens zelf na te maken. Reverse engineering wordt echter ook door bedrijven toegepast bij het creëren van nieuwe technische voorwerpen, waarbij bestaande producten regelmatig als blueprint/basismodel worden gebruikt. Het volledig ontleden van technische voorwerpen is een kostelijk en tevens tijdrovend proces, vandaar dat men ervoor opteert om gebruik te maken van vernufte 3dscans.

De voordelen van 3d design
Behalve dat een 3d design visueel stimulerend kan werken zijn er andere voordelen, die kunnen leiden tot een optimaal resultaat bij het ontwerpen van technische producten.
Enkele voordelen zijn:
-Heeft een kostenbesparend effect voor verschillende partijen.
-Het design van technische producten kun tijdens ontwerpproces makkelijk gewijzigd worden
-De mogelijkheden en beperkingen voor het gebruik van producten zijn tot op zekere hoogte meetbaar en dus ook beter te voorzien.

Reverse engineering en de eindeloze mogelijkheden
Reverse engineering in combinatie met 3d design heeft eindeloos veel mogelijkheden. Tegenwoordig bieden veel technologische ontwikkelingen oplossingen voor vraagstukken, die voorheen moeizaam opgelost konden worden. Adviesbaar is in ieder geval om gebruik te maken van de uitwegen die 3d design biedt voor het creëren van nieuwe producten, die vroeger aan de hand van een complex reverse engineering proces werden samengesteld.