Afwerken van je bouwwerk in de tuin

watervaste multiplex kopen

Je hebt een mooie overkapping gemaakt in je tuin alleen moet deze nog even afgewerkt worden met plaatmateriaal, helaas is het gebruik van normaal multiplex niet mogelijk vanwege het vocht wat erin kan trekken. Met watervaste multiplex kopen, weet je zeker dat je veilig je overkapping af kunt timmeren. Door de speciale manier van verlijmen is deze plaat wel geschikt om buiten te gebruiken.

watervaste multiplex kopen

Verschil met normale multiplex platen

Ga je multiplex platen buiten gebruiken dan is het niet vreemd dat je te maken krijgt met vocht, normale plaatmaterialen zijn niet bestand tegen vocht. Door watervaste multiplex platen kopen weet je zeker dat je afwerking bestand is tegen vocht, door het aanbrengen van de platen ben je verzekerd van een afwerking die jaren mee zal gaan.

Schilderen van de platen

Wil je nog meer bescherming voor de afwerking met watervaste multiplex platen, dan is het verstandig om de platen te beitsen of te schilderen. Voordeel van beitsen is dat de prachtige structuur van het hout blijft zien, ga je de platen schilderen heb je weer als voordeel dat je de schroeven van het aanbrengen mooi weg kunt werken. Zo heeft iedere manier van afwerken voor en nadelen.