Beton verwerken in je inrichting

Veel mensen vinden beton een mooie kleur hebben. Echter is de textuur van beton niet altijd even mooi om te gebruiken. Hierom kan het leuk zijn om beton op een andere manier in je inrichting te verwerken. Het is mogelijk om dit op een aantal verschillende manieren te doen. 

In de badkamer

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om beton verwerken in je inrichting, maar het kan erg mooi uit komen om beton in je badkamer te verwerken. Het is eigenlijk maar mogelijk om dit op één manier te doen. Dit is namelijk in de vorm van beton cire. Een badkamer beton cire van www.homeofconcrete.com kan dan ook een goede keuze zijn om voor te gaan. 

Beton cire is een soort beton dat goed bestand is tegen vocht. Omdat het in de badkamer erg vochtig wordt, is het belangrijk om een speciaal soort beton te hebben om dit tegen te gaan. Beton cire is een mooi en handig soort beton voor in de badkamer. 

Beton cire wordt ook wel gepolijst beton genoemd. Het is eigenlijk een manier om er voor te zorgen dat beton een glad uiterlijk heeft en geen water er door laat. Dit zorgt er voor dat je niet het gevaar hebt dat je beton kapot gaat door het water in je badkamer. Zonder het beton te polijsten, heb je het gevaar dat het kan barsten of kapot kan gaan. 

Op de muren

Ook is het erg mooi om een beton te verwerken op de muren. Dit zorgt er namelijk voor dat je beton in je gehele interieur kunt verwerken. Het ziet er erg leuk uit om het op deze manier te doen. Echter is het hierbij wel belangrijk om rekening te houden met de verf die je kiest. Er zijn namelijk verschillende soorten betonverf te krijgen. 

Zo is het mogelijk om standaard betonverf te kopen. Dit zorgt er voor dat je een simpele betonlook op de muren krijgt. Dit kan er echter een beetje saai uit gaan zien. Hierom kan het een goede keuze zijn om voor chalk paint te gaan. Dit wordt ook wel krijtverf genoemd. 

Chalk paint is een combinatie van krijt, pigment en water. Dit kan erg mooi uit komen op de muren. Dit komt omdat het op een speciale manier opdroogt. Op de ene plek pakt het pigment de muur beter dan op een andere plek. Dit zorgt voor een oneven verdeling van de kleur. Het is erg mooi om dit op de muur te hebben. Het zorgt namelijk voor erg veel contrast om chalk paint te gebruiken. 

Ook kan beton cire een goede optie zijn om voor te gaan. Dit komt omdat dit de muur een strakke afgewerkte uitstraling kan geven. Veel mensen vinden het erg mooi om beton cire toe te passen in hun huis. Dit komt omdat beton cire erg mooi uit kan komen in combinatie met verschillende soorten meubels. Hierom is het erg mooi om dit te gebruiken.