Crossboxing, het beste van twee werelden!

crossboxing

Zoek je al een tijd naar een manier om je ideale gewicht te bereiken? Dan raad ik je sterk aan om te starten met crossboxing.

Wat is crossboxing?

Crossboxing is een training die je op een leuke en uitdagende manier in de beste vorm van je leven brengt. Het is een combinatie van boksen en functionele training. Als je bang bent om na een training met een blauw oog naar huis te gaan, dan maak je je zorgen om niks! In een training ga je niet sparren dus je kunt ook je gebitsbeschermer thuis laten.

Intense training

Hoe leuk is het?

Nou, een les duurt ongeveer 45 minuten. In de les komen heel wat slagen en houdingen uit de bokswereld die gecombineerd worden met fitnessoefeningen. Om enkele voorbeelden te geven: touwtje springen, schaduwboksen, burpees en het bekende voetenwerk tijdens het boksen.

Ik kan zeggen dat het een vrij intensieve training is. Toch kan iedereen ermee starten op gelijk welk moment en om het even welke leeftijd je hebt. Er zijn lessen in verschillende niveaus, dus naarmate je conditie verbetert, stijgt je niveau.

Toen ik begon met crossboxing had ik het moeilijk om het te combineren met mijn drukke agenda, maar nu kan ik echt niet meer zonder. Het werkt verslavend, omdat het je conditie en algehele gezondheid aanzienlijk verbetert. Bovendien zie je na verloop van tijd dat je lichaam de perfecte vormen aanneemt. Het is dan ook een training die je volledige lichaam aanpakt en je moeite beloont.

Nu ik al een poosje aan crossboxing doe, slaap ik beter, eet ik gezonder en lijkt mijn aandacht op het werk een enorme sprong te hebben gemaakt. Ik kan echt niet meer zonder en raad het iedereen aan die een manier zoekt om zich vitaler te voelen en die extra kilootjes kwijt wil.

Uithoudingsvermogen