Remblokken

Iedere auto heeft remmen bestaande uit zowel remschijven als remblokken. Goede remmen op een auto zijn ontzettend belangrijk, niet alleen voor het stilzetten van je auto. Goede remblokken en remschijven zonder al te veel slijtage zijn daarom essentieel. Maar waarom zijn goede remmen op je auto zo belangrijk?

Reguleren van je snelheid

Remmen zijn niet alleen goed om je auto tot volledige stilstand te brengen. De remmen zijn ook erg belangrijk bij het reguleren van je snelheid. Op de snelweg, wanneer het snelheidslimiet plotseling verandert van 130 naar 90 kilometer per uur, is het erg belangrijk om je voertuig wat af te remmen. Je loopt anders gemakkelijk het risico om tegen een andere bestuurder aan te rijden, of om een boete te krijgen. 

Remblokken

Noodgevallen

Natuurlijk zijn remmen ook erg belangrijk om grote ongelukken in noodgevallen te vermijden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een andere auto plotseling van baan verandert, of heel veel snelheid mindert, waardoor jij de kans loopt dat je er tegenaan botst. Goede remmen kunnen voorkomen dat je met veel kracht tegen een ander aanbotst. Ook zorgen remmen ervoor, wanneer je op een helling staat, dat je tijdens en na het parkeren niet van een helling afrolt. Voor het manoeuvre zelf gebruik je natuurlijk de ‘gewone’ remmen, maar de handrem is daarna essentieel.