De kosten van zwembadverwarming

zwembad kopen

Tijdens de COVID lockdowns zaten velen van ons erg veel thuis. Tijdens zo’n periode is het dan niet gek dat je misschien wel aanpassingen in, of rondom, je huis hebt gedaan om die lockdown periode wat plezieriger te maken. Het kopen van een zwembad bijvoorbeeld. Super tof, zeker wanneer het lekker warm is. Maar je zou soms wel willen dat dat water wat minder koud is. Daar zijn gelukkig heel veel oplossingen voor te verzinnen. Echter, we weten ook allemaal dat het verwarmen van water niet met toverkracht gaat. Helaas kost dat energie en sinds de gas- en energiecrisis maak je je toch ook wel druk om de prijzen…

Kosten zonne-energie

Misschien dacht je daarom om je zwembadverwarming te regelen via zonne-energie. We weten allemaal dat dit beter is voor het klimaat en daarnaast ben je er ook een stuk minder afhankelijk van de energiemaatschappijen mee. Dat klinkt ideaal, maar wanneer je de zonneboiler opnieuw moet aanschaffen klinkt het verhaaltje je misschien toch iets anders in je oren. Voor een goede zonneboiler voor het zwembad ben je toch al snel zo’n 5000 euro kwijt. Ondanks dat je dit bedrag er in de loop van de tijd waarschijnlijk wel uit haalt, is en blijft het toch een flinke investering die je in één keer moet doen.

Goedkoper alternatief: een warmtepomp

Een warmtepomp zwembad kan daarom qua kosten een heel waardig alternatief bieden. Dit is niet alleen omdat je dan niet meer afhankelijk bent van de zon – dit kan vervelend zijn wanneer het bewolkt of donker is. En laten dat nu net de tijden zijn waarop je het liefst je zwembad wil verwarmen. Maar ook qua financiën is dit een mooi alternatief. Warmtepompen zijn namelijk een stuk energiezuiniger dan de meeste mensen denken, waardoor je er per jaar zo’n 300 tot 1000 euro aan kwijt bent. Zeker wanneer je een wat kleiner zwembad hebt, pakt zo’n pomp een stuk voordeliger uit dan wanneer je in één keer 5000 euro moet neerleggen!