De stijgende populariteit van arganolie

Elk jaar weer zijn er nieuwe trends in de schoonheidswereld. De laatste jaren worden natuurlijke producten steeds populairder. Zo kopen steeds meer mensen pure arganolie voor de vele voordelen die het heeft. Het zou goed zijn voor een mooie en gladde huid en ook voor zacht glanzend haar. Tegenwoordig wordt het voor steeds meer producten gebruikt en kom je het overal tegen. Misschien vraag je je dan af of het gebruik van arganolie ook voordelen heeft voor je. Wat je dan wel eerst moet weten, is wat arganolie precies is en hoe je het kunt gebruiken.

Hoe wordt arganolie gemaakt?

Arganolie komt van de arganboom. Aan een arganboom hangen vruchten die gedroogd kunnen worden. De noten kunnen dan gekraakt worden en de pitten geperst. De pitten kunnen op twee manieren geperst worden om er olie uit te halen. Het kan handmatig gedaan worden of machinaal. Het voordeel van handmatig arganolie verkrijgen, is dat de kostbare stoffen in de olie beter bewaard worden. De olie is dan van hogere kwaliteit. Het nadeel is natuurlijk dat het proces handmatig langzamer gaat, waardoor het product duurder wordt. De meeste arganolie wordt dan ook machinaal verkregen. Er zijn dus verschillende varianten van arganolie van verschillende kwaliteiten.

Hoe kun je arganolie gebruiken?

Zoals eerder genoemd is arganolie goed voor het hele lichaam. Toch is het wel goed om je te verdiepen in hoe je Arganolie het beste van gebruiken. Als je van plan bent om arganolie huid te gebruiken, is het goed om niet te enthousiast te zijn en te veel te gebruiken. Anders zorg je er juist voor dat je huid verstopt raakt. Om het goed te gebruiken die je eerst wat arganolie op je vingertoppen en masseer de olie tussen en handpalmen. Masseer het dan zachtjes op je gezicht. Als je dit regelmatig herhaald, zul je na verloop van tijd merken dat je een zachte en soepele huid krijgt.