De voor- en nadelen van een palletiseermachine

Palletiseermachine

Een palletiseermachine is heel handig, als je te maken hebt met het tillen van zware dozen en vaten op een pallet. Het kan je namelijk enorm ondersteunen als werknemer zijnde. Het zware werk wordt dan overgenomen door de machine, terwijl jij andere klussen kunt gaan doen. Maar zoals de meeste dingen, heeft ook deze machine zo zijn voor- en nadelen. Maar wat zijn die dan?

Palletiseermachine

De voordelen

Doordat de palletiseermachine is geautomatiseerd, is het werkproces een stuk slimmer en efficiënter. Alles gaat een stuk sneller, makkelijker en de productie wordt goedkoper. Het is dus mogelijk, door gebruik te maken van de machine, om meerder dozen tegelijkertijd te stapelen op de pallets. Daarnaast wordt het maken van fouten geminimaliseerd, want een robot werkt vaak wat preciezer, dan mensen. Verder is het een betrouwbaar systeem en eenvoudig uit te breiden.

De nadelen

De machine klinkt heel goed in de oren, maar er zullen vast ook wel wat nadelen aan verbonden zitten. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden met deze machines en zijn de nadelen er dus amper. Maar ben je nog in bezit van een van de eerste machines, dan is het grootste nadeel, dat de machine geen spatie tussen de dozen kan voorzien. Alleen dit probleem in de machine is in deze tijd al opgelost, tenzij je nog werkt met het verouderde systeem. De machine is dus zeker een aanrader. Koop hem dus nu!