Duurzaamheid en zonnepanelen kopen Friesland?

zonnepanelen kopen friesland

Friesland is een provincie in het noorden van Nederland. Friesland telt ongeveer 650.000 inwoners en de oppervlakte is circa 5.750 vierkante kilometer. De hoofdstad is Leeuwarden en naast het Nederlands spreken mensen in deze provincie Fries. Op het gebied van duurzaamheid doet Friesland het helemaal niet slecht, maar het kan altijd beter. Duurzaamheid en zonnepanelen kopen Friesland?

Duurzaamheid

Friesland staat momenteel op de 4e plek op basis van de hernieuwbare energie per inwoner. Dit is voor Friesland momenteel 2000 kWh hernieuwbare per inwoner. Alleen Zeeland, Groningen en Flevoland doen het beter. Er is dus nog verbetering mogelijk om in de top 3 van Nederland te komen. In Friesland borrelt en bruist het van de duurzame initiatieven. Ze zijn Capital of Water Technology en zijn in 2017 uitgeroepen tot meest circulaire regio van Nederland. Daarnaast stikt het van de ambitie om Friesland nog meer te verduurzamen.

Zonnepanelen

Friesland is zeer geschikt om zonnepanelen te leggen. Friesland is één van de provincies met de meeste zonuren, afgelopen jaar waren het er 1987 dit is relatief veel. Met het gunstige aantal zonuren, de doelstellingen van de provincie Friesland en de enthousiaste inwoners moet de provincie nog verder kunnen verduurzamen. Als je zonnepanelen wilt kopen voor jouw huis, moet je wel rekening houden met een aantal factoren, bijvoorbeeld de hellingshoek en de positie ten opzichte van de zon.