Een innovatiestrategie, wat is het?

innovatiestrategie

In een innovatiestrategie maak je duidelijk welk aspect innovatie nodig heeft in het halen van je bedrijfsdoelen. Het is een hulpmiddel op je doelen scherp te stellen en een zicht te krijgen op welke ideeën de moeite waard zijn. Het is de wijze waarop een organisatie nieuwe producten en diensten wilt ontwikkelen. 

Waarom?

Een goede innovatiestrategie is erg belangrijk als jij boven je concurrenten wilt blijven staan. Waar ga jij je op richten als jij de innovatiedoelen wilt bereiken? Je beschrijft in je innovatiestrategie bijvoorbeeld de wensen van de klanten wanneer jij je als organisatie richt op klantvriendelijkheid of als jij je richt op het aangaan van een langdurige relatie. Het is erg belangrijk dat je niet achterblijft maar juist inspeelt op de veranderingen en de trends.

Training

Er zijn enorm veel trainingen te vinden tegenwoordig die ondernemingen willen helpen met een goede innovatiestrategie. Je wordt dan geholpen in een proces om de innovatiestrategie te vinden die bij jouw onderneming past. Je gaat je doelen beschrijven om te bepalen wat belangrijk is voor jou en jouw onderneming. Je gaat je verdiepen in de trends van deze tijd en je gaat een budget opstellen. Je gaat stapje voor stapje werken naar een proces dat voor jouw onderneming werkt.