Veel mensen hebben het afgelopen jaar een enorm verschil in hun portemonnee gezien, hun uitgaven stegen soms wel met honderden euro’s. Helaas niet aan auto’s, gadgets of kleding, maar aan hun energierekening. Met name de gasprijzen stegen enorm en deze werden voor sommige mensen letterlijk onbetaalbaar. Aan deze stijging kunnen wij dan niks doen, maar aan ons gasverbruik wel. Daarom vragen wij ons nu af: Wat kunnen wij nou eens doen om zoveel mogelijk gas te besparen?

Warmteverlies door je muur

Misschien wist je het al wel, maar 25% van het warmteverlies verdwijnt door je muren. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit percentage te verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor. Gevelschermen zijn vaak ook nog eens decoratief en geluidswerend. Een mooie manier om van je problemen af te komen. De meest gekozen optie is om je muren te laten isoleren, er zijn veel bedrijven die je advies kunnen geven over welke isolatie het meest geschikt is voor jouw woning. Vergeet ook niet om eens te kijken naar de ramen. Bij enkel glas verlies je namelijk ook enorm veel warmte, kies minimaal voor dubbel glas met misschien wel raamkozijnen die ook isoleren. Zo komt er ook nog eens minder geluid binnen! Win win! Daarnaast kunt u ook kiezen voor een mooi privacyscherm!

Wat zijn betaalbare maatregelen?

Wanneer je deze maatregelen neemt, kan het soms best wel diep in je buidel tasten. Daarom zijn er ook een aantal kleine tips die je makkelijk toe kunt passen en toch al een klein verschil zullen kunnen maken.

De radiator is een belangrijke warmtebron in de kamer, let er daarom op dat deze niet belemmert wordt in het verspreiden van de warmte, zet er bijvoorbeeld niks op of voor. Bij de bouwmarkt in de buurt kun je radiatorfolie vinden, hiermee weerkaatst de warme achter de radiator zodat deze verder de woonkamer in zou kunnen gaan. Als laatste tip, zorg dat je de ramen en deuren niet onnodig open laat staan, want zo ontsnapt enorm snel de warmte en mag de verwarming aan de gang om dit op te lossen.