Het nut van een buitenwacht

Wanneer je werknemers hebt die in een gesloten afdeling aan de slag zijn, moet je deze een minstens zo veilige werkomgeving bieden als de rest van je onderneming. Vaak werken dit soort werknemers met gevaarlijke stoffen of open vuur, waardoor de kans op letsel en gezondheidsklachten een stuk groter is. Door gebruik te maken van een buitenwacht kun je ervoor zorgen dat je werknemers zonder onnodig risico hun werkzaamheden kunnen doen. Voor een goede buitenwacht kun je terecht bij G4S Safety Solutions, waar ervaren buitenwachten met de juiste kennis en diploma’s je graag van dienst zijn om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden soepel en veilig kunnen verlopen.

De taken van een buitenwacht

De buitenwacht, vaak ook wel mangatwacht genoemd, is een professional die erop toeziet dat werknemers en gasten de gesloten ruimte in je bedrijf zonder onnodig risico kunnen betreden. Deze professional houdt preventief toezicht op de gesloten ruimte. Dit doet deze door altijd eerst te controleren of de ruimte veilig betreden kan worden, in zinnen van of je niet teveel wordt blootgesteld aan gevaarlijke stoffen en of de betreders van de ruimte wel de vereiste beschermende kleding dragen. Door middel van rapportages onderhoudt de buitenwacht of de veiligheid van hetzelfde niveau blijft en grijpt in als er afwijkingen te vinden zijn.

In het geval van calamiteiten is de buitenwacht degene die ervoor zorgt dat de hulpdiensten ingeschakeld worden. Deze heeft de bevoegdheid het werk stil te leggen als dit ervoor zorgt dat ergere situaties vermeden kunnen worden. Dit geldt vooral bij de kans op levensbedreigend gevaar. De buitenwacht kan voor de aanwezigen van een gesloten ruimte het verschil betekenen tussen letsel en zonder kleerscheuren uit de ruimte kunnen komen. Om het gevaar zoveel mogelijk de baas te zijn is het belangrijk om een professionele buitenwacht in te zetten en deze kun je eenvoudig via G4S Safety Solutions inschakelen om er zeker van te zijn dat de regels en voorschriften op de beste manier worden nageleefd.