Leuke vakantie verstandelijk beperkten

vakantie verstandelijk beperkten

Iedereen wil kunnen genieten in het leven en helemaal tijdens een vakantie voor verstandelijk beperkten. Omdat ik al een tijd werkloos thuis zat, heb ik mij opgegeven als vrijwilliger bij Adios Reizen. Het werken met mensen met een beperking heeft altijd mijn aandacht getrokken. Vooral omdat ik weet hoe dankbaar werk dit is. Toevallig was ik op de site van dit reisbureau aan het kijken en daar zie ik de vraag dat er reisbegeleiders gezocht werden. Meteen hierheen gebeld en de nodige informatie opgevraagd. Een week later had ik een afspraak om te komen praten of dit werk wel geschikt voor mij zal zijn. vakantie verstandelijk beperkten

Alleen maar vrolijke gezichten

Nadat ik het gesprek bij Adios Reizen had gehad, heb ik een soort training gekregen. Zo leerde ik om met deze mensen om te gaan en hoe ik in bepaalde situaties moest handelen, Ook hoe ik zonder problemen iemand moest wassen en aankleden. 

Nadat ik deze training goed had doorstaan en het aan wederzijdse kanten goed klikte mocht ik met de eerste vakantie voor verstandelijk beperkten meegaan. Het was best wel spannend voor mij, maar zo dachten de reizigers er misschien ook over om op reis te gaan. Helemaal alleen op pad, zonder familie of bekenden.