Markeringen en belijning magazijn 

Belijning magazijn

In een magazijn worden verschillende goederen opgeslagen die later gebruikt kunnen worden. Het gaat bij supermarkten bijvoorbeeld om eten, maar er zijn zat ondernemingen waar er redelijk ‘gevaarlijke’ dingen in het magazijn opgeborgen zijn, bijvoorbeeld bij fabriekshallen, etcetera. Het is dank belangrijk dat er routes zijn uitgelijnd om onder andere botsingen tussen trucks en personen te voorkomen. Belijning magazijn is dus erg belangrijk.

Veiligheid

Een effectieve manier om de veiligheid in magazijnen te verhogen is het aanbrengen van duidelijke markeren. Hiermee kun je bijvoorbeeld vluchtwegen makkelijk markeren. Als je ergens niet mag komen door bijvoorbeeld een heet voorwerp, kun je hier een kruis neerzetten zodat niemand er komt of er iets neerzet. Het is enorm handig om routes uit te stippelen zodat er geen truck met belading in de tegenovergestelde richting komt rijden, want dit kan een erg gevaarlijke situatie veroorzaken.

Corona

Door corona is het erg belangrijk om 1,5 meter afstand te houden en om elkaar niet in de weg te lopen. Hiervoor zijn markeringen ook erg handig. Je kunt looproutes aangeven waardoor mensen niet elkaar tegemoet kunnen komen. Ook kun je strepen neerzetten bij elke 1,5 meter, zodat mensen weten hoeveel afstand ze moeten houden van een ander. Zo werk je samen tegen corona in het bedrijfsleven.