Multivitaminen kind als extra aanvulling

multivitaminen kind

De vitamine-industrie groeit letterlijk uit zijn voegen. Ondanks haar constant opduikende marketingcampagnes twijfelen veel ouders om multivitaminen kind als extra aanvulling te geven. Toch spelen de rol van vitamines een belangrijke rol in de groei en ontwikkeling van je kind. Daarbij is het geven van de gewenste hoeveelheid in voedingsbronnen belangrijk. Wanneer deze voedingsbronnen te wensen overlaat door diverse oorzaken is het raadzaam om dat aan te vullen door middel van supplementen.

Moet ik mijn kind multivitaminen geven?

Met een gezonde gebalanceerde voeding zou het bij een kind in de groei niet nodig moeten zijn. Echter door de snelle voedselproductie is de voedingswaarde dramatisch achteruit gegaan. Voedingsmiddelen zouden juist de beste voedingsbron moeten zijn, maar met de huidige landbouwcultuur worden groenten en fruit in een rap tempo geproduceerd. Hierdoor heeft het niet meer de voedingswaarde wat het zou moeten zijn. Is je kind daarbij nog is een kieskeurige eter dan zijn multivitaminen kind eerder een noodzakelijke dan een welkome aanvulling.

Kinderen met chronische medische aandoeningen

Het is altijd verstandig eerst met een arts te praten als je zorgen maakt of je kind wel de juiste aanbevolen gehalte vitaminen en mineralen binnen krijgt. Multivitaminen kunnen dan zeer nuttig zijn voor je kind bij:

  • Een trage ontwikkeling, bij zowel fysiek als verstandelijk
  • Bepaalde chronische ziekten of voedselallergieën
  • Strikt veganistisch of restrictief dieet

Ben je van plan je kind een extra aanvulling te geven in de vorm van multivitaminen? Kies er dan een van laveen deze zijn speciaal ontworpen voor de leeftijdsgroep van jouw kind. Ze bevatten namelijk niet meer dan de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen die nodig zijn.