Podotherapie in Budel: hoe kies je de beste?

podotherapie

Wie last heeft van lage rug, benen, knieën of voeten gaat vaak naar een huisarts en eventueel een fysiotherapeut. De podotherapeut wordt nog te vaak overgeslagen. En dat terwijl podotherapie in Budel al zoveel mensen van hun klachten af heeft geholpen. 

podotherapie

Focus op de voet

De podotherapie richt zich op het verlichten van klachten in het onderste deel van het lijf door met name naar de voeten te kijken. Want hoe gek is het eigenlijk dat we bij klachten aan rug benen niet direct naar de voeten kijken? Dit zijn immers de delen van je lijf waar je de hele dag op staat en waar de meeste druk op staat. Als jij scheef loopt bijvoorbeeld, dan kan dit helemaal doortrekken door de rest van je lijf. Je kunt er zelfs nekklachten door krijgen omdat je niet goed rechtop loopt. 

Verschillende oplossingen

Een podotherapeut kan een aantal dingen voor je doen. Allereerst kunnen ze je zooltjes of speciale schoenen aanmeten waarmee je veel beter en rechter gaat lopen. Soms is dit al zelfs voldoende voor mensen die al jaren klachten hebben. Ze beginnen echter vaak met een meting van het lijf om te zien waar het probleem zich voordoet.