Veiligheidspictogrammen voor waarschuwingsborden

waarschuwingsbord maken

Als je zelf een waarschuwingsbord maken is het wel zo handig om te weten welke veiligheidspictogrammen er zijn en wat ze precies betekenen. Zo kan je zelf makkelijk kiezen wat past bij jouw waarschuwingsbord. Pictogrammen spelen namelijk een grote rol in de veiligheid. Zo kan je in een opslag zien wat tenslotte wel of juist niet kan. Waar je voor moet uitkijken en wat er gevaarlijk is. 

Een veilige werkomgeving

Veiligheid op de werkvloer is van groot belang. Zo voorkom je ongevallen en houd je je personeel beschermd. Dit helpt ook voor het vermijden van ziekteverzuim. Ziekteverzuim kan namelijk voor veel kosten zorgen, zo moet je de zieke werknemer uitbetalen maar ook vervangend personeel inhuren. Ook kun je aanklachten vermijden door middel van waarschuwingsborden op te hangen, dit voorkomt aansprakelijkheid. 

Ook is het handig om waarschuwingsborden op te hangen waar er gewerkt wordt met gevaarlijke en/of  chemische stoffen.  Zo wordt er maximale voorzichtigheid geboden. Zorg dat er dan ook heldere waarschuwingsborden met symbolen voor gevaarlijke stoffen.