Waarom je snowboard waxen goed is

Om een fijne manier te kunnen skiën of snowboarden zijn niet alleen goede pistes belangrijk, maar ook het goed onderhouden van de snowboarden. Het slijpen en waxen van je snowboard is essentieel. Je kunt deze klus bij een skiwinkel laten doen, maar je kunt de ski’s of snowboards ook zelf waxen. Je snowboard waxen doe je niet zomaar. Als je ervoor kiest om dit zelf te gaan doen, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Je zult hier verder lezen welke dat zijn en welke tips je kunt gebruiken. Er zijn namelijk veel voordelen van het waxen van je snowboard.

De voordelen van waxen

Wanneer je een hele week je snowboard hebt gebruikt, is het tijd om deze te gaan onderhouden. Als je er een laagje wax overheen smeert, zal glijvermogen langer en beter worden. De wax zal intrekken in het belag, waardoor je weer soepel de berg afglijdt. Een ander voordeel van het onderhouden van je snowboard, is dat je er veel geld mee zult besparen. Als je het board regelmatig verzorgt, zul je niet na een korte periode weer nieuwe spullen aan te hoeven schaffen. Een waxje is namelijk goedkoper dan een heel nieuw board. Kies er door voor om deze wekelijks in te smeren. Dit geldt vooral voor een freestyle snowboard.

Geld besparen op andere manieren

Dat het onderhouden van je snowboard essentieel is weten we nu ook. Je kan er veel geld mee besparen als je dit doet. Je hoeft dus niet elke keer naar de winkel om wat nieuws te zoeken. Het zou natuurlijk ook erg zonde zijn, aangezien je niet dagelijks op wintersport gaat. Niet alleen een snowboard kan jou je geld laten besparen. Het zou wat zijn als je elk jaar weer opnieuw kleding moet kopen. Het is natuurlijk wel zo dat je hieruit kan groeien, als je nog een kind bent. Maar snowboard kleding dames zou je in principe een lange tijd mee moeten doen.