Wat doet een echtscheidingsadvocaat Vught

Echtscheidingsadvocaat Vught

Een echtscheidingsadvocaat Vught is er voor je wanneer je je huwelijk of geregistreerd partnerschap wil beëindigen. De advocaat behartigt in de echtscheiding jouw belangen voor je. Het is op dit moment in Nederland niet mogelijk om te scheiden zonder tussenkomst van een advocaat. Ook een geregistreerd partnerschap kan niet ontbonden worden zonder de hulp van een advocaat. Hier heb je dus een echtscheidingsadvocaat bij nodig.

Echtscheidingsadvocaat Vught

Van financiën tot ouderschapsplan

Daarom is de echtscheidingsadvocaat Vught er voor je. De advocaat dient niet alleen het verzoek tot echtscheiding in bij de rechter, maar is ook degene die je helpt met de financiële afwikkeling van de scheiding, of het opstellen van een ouderschapsplan. Ook zaken zoals alimentatie worden in samenspraak met de echtscheidingsadvocaat geregeld.

Advocaat: Gezamenlijk of apart?

Je kunt kiezen voor een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat, in dit geval begeleidt deze jullie samen door de scheiding heen. Het voordeel is dat dit meestal sneller en goedkoper is. Wanneer je als partners niet meer op goede voet met elkaar staat, kan het noodzakelijk zijn dat jullie beide een eigen advocaat inschakelen. Jouw advocaat behartigt dan alleen jouw belangen, en niet die van de partner. De scheiding kan hierdoor wel langer duren en de kosten zijn vaak aanzienlijk hoger.