Wat doet een erp systeem?

erp systeem

Een erp systeem werkt met een gedefinieerde, standaard datastructuur. Informatie die door één afdeling is ingevoerd, is onmiddellijk beschikbaar voor geautoriseerde gebruikers in het hele bedrijf. Deze uniforme structuur zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit omdat kwaliteits-, verkoop- en werknemersgegevens  in het erp systeem worden ingevoerd. Realtime gegevens worden vervolgens verweven in bedrijfsprocessen en workflows tussen afdelingen. Hierdoor kunnen managers zien hoe alles verloopt en of ze eventueel moeten bijspringen waar nodig is.

Daarbij kan iedereen met toestemming in het systeem kijken. Hierdoor wordt alles dus beter gecontroleerd en is de kans op fouten aanzienlijk minder. 

erp systeem

Hoe maak je er het beste gebruik van?

Erp systemen leveren de meeste waarde op wanneer een bedrijf modules heeft voor elke belangrijke bedrijfsfunctie en zorgt voor tijdige, nauwkeurige gegevensinvoer. En hoe meer belanghebbenden toegang hebben, hoe beter dit voor je bedrijf is.

Wanneer een bedrijf bedrijfssystemen van meerdere leveranciers gebruikt, zijn integraties over het algemeen mogelijk om gegevens automatisch in het ERP systeem te laten stromen. Deze realtime gegevens kunnen vervolgens in het hele erp systeem worden gebruikt om elk proces of workflow ten goede te komen. Op deze manier heb je dus een systeem waar je al jouw belangrijke informatie kan vinden.