Welk onderlaken kiezen?

Onderlaken

Een onderlaken is een laken dat aan elke kant van het matras onder het matras omgeslagen zodat het vastligt. Dit wordt in hotels nog veel gebruikt. De reden is dat een laken minder ruimte in de kast inneemt, goedkoper is en makkelijk te hanteren is in het hotel. Er zijn verschillende soorten materialen voor onderlakens. Welk onderlaken moet je kiezen?

Katoen

Een van de meest gebruikte én bekende materialen is katoen. De positieve eigenschappen van dit natuurlijke materiaal zorgen er simpelweg voor dat je lekker kunt slapen. Katoen ademt en is zacht, waardoor het prettig aanvoelt. Katoen neemt makkelijk vocht op, waardoor het een fijne keuze is voor mensen die veel zweten. Bovendien is katoen sterk en heeft het een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Percale katoen is dichter op elkaar geweven, wat resulteert in een extra zacht materiaal dat tegelijkertijd stevig en sterk is.

Flanel

Flanel is een stof, meestal katoen, die aan één kant geruwd is. Dit resulteert in een donsachtig laagje, waardoor een hoeslaken van flanel heerlijk zacht aanvoelt. Bovendien biedt het meer warmte en houdt het die warmte langer vast. 

Velours

Velours is een fluweelzacht materiaal. De stof bestaat uit 80% katoen en 20% polyamide en is rekbaar. Hierdoor sluit het erg goed aan op het matras. Het materiaal is erg duurzaam en ventilerend wat veel mensen erg belangrijk vinden.