Zo haal je het meeste uit je fitness in Amersfoort

fitness amersfoort

Ben jij actief in de fitness in Amersfoort? Dat is goed nieuws! Want genoeg bewegen is ontzettend belangrijk, zeker in onze maatschappij. Veel van ons zitten namelijk bijna de hele dag en bewegen te weinig. Dat je aan fitness doet, is dus al een goede stap. 

Stagneren tegengaan

Het kan echter zijn dat je na een tijdje sporten behoorlijk begint te stagneren. Dat wil zeggen dat je geen vooruitgang meer boekt: je wordt niet sterker, je valt niet af of komt niet aan. Dat hoort erbij, maar je kan het verhelpen. Kijk allereerst eens kritisch naar je voeding. Er is namelijk een kans dat je nog niet zoveel aan je voedingspatroon hebt veranderd en daar moet je minstens zoveel focus op hebben als op het bewegen.

fitness amersfoort

Te makkelijk

Er is ook een kans dat je jezelf te weinig uitdaagt. Sporten hoort oncomfortabel te zijn. Zeker bij krachttraining is dat zeurende gevoel in je spieren nodig om vooruitgang te boeken. Heb je dat niet of nauwelijks meer? Dan is je training te makkelijk voor je geworden. Zorg in dat geval dat je er weer een schepje bovenop doet en blijf jezelf continu uitdagen.