3 voordelen van een laadpaal bij de eigen woning

3 voordelen van een laadpaal bij de eigen woning
Elektrische auto’s worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Ze zijn milieuvriendelijker dan benzine- of dieselauto’s en worden steeds goedkoper. Maar als je eenmaal een elektrische auto hebt aangeschaft, dan overweeg je misschien ook om een elektrische laadpaal aan te schaffen. Zeker doen zeggen wij. In dit artikel geven we je drie redenen om een laadpaal voor je elektrische auto te laten installeren.

1. Sneller een volle accu

Een groot voordeel van het opladen van je elektrische auto via een laadpaal is dat dit over het algemeen veel sneller gaat dan via het stopcontact. Met een laadpaal met een 3 fase aansluiting heb je al binnen een aantal uur een volle accu. Opladen via het stopcontact duurt bij een gemiddelde accu wel 20 uur!

2. Veel goedkoper dan opladen aan de openbare laadpaal

Een andere factor die meespeelt bij de keuze voor een laadpaal is de kostenbesparing. Openbare laadpalen staan er namelijk niet alleen om je van dienst te zijn, maar ook om geld aan je te verdienen. Een laadpaal bij je woning is dus een stuk voordeliger. Zeker wanneer je ook nog zonnepanelen hebt.

3. Je woning wordt meer waard

Een laadpaal voor de deur verhoogt ook de waarde van je huis. Je investering gaat dus niet verloren wanneer je na een aantal jaar gaat verhuizen. Bovendien hebben ook steeds meer mensen een elektrische auto of willen er één in de toekomst. En daarom is het ook nog eens een sterk verkoopargument wanneer je je huis te koop zet.

Laadpaal bij de woning aantrekkelijk om meerdere redenen

Een laadpaal installeren voor je elektrische auto is interessant als je vaak lange afstanden rijdt en je de auto snel wilt kunnen opladen. Daarnaast bespaar je met een laadpaal ook op stroomkosten en kan het bijdragen aan de waarde van je woning. Kortom, een laadpaal is zeker het overwegen waard als je in het bezit bent van een elektrische auto. Meer over auto’s lezen? Zo voorkom je dat je je autosleutels kwijtraakt