Wat is een autosloperij? Dat is een vraag die steeds meer Nederlanders zichzelf vragen. Een autosloperij is anno 2022 heel modern en hier worden dagelijks honderden voertuigen gesloopt. Het is voor voertuigen de laatste rustplaats, maar dat is niet het enige wat een autosloperij doet. Een autosloperij handelt ook in andere dingen, zoals onderdelen en schadeauto’s. Een autosloperij is vaak erkend door het RDW en het ARN. De erkenning door het ARN heeft te maken met het duurzaam slopen. Als je op zoek bent naar een autosloperij is het van groot belang dat je hiernaar kijkt. Maar wanneer breng je een auto naar de autosloperij en wat doen ze hiermee? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten kunt komen.

Wanneer een auto naar de autosloperij brengen?

Wanneer een auto naar de autosloperij brengen? Een auto naar de autosloperij brengen, doe je natuurlijk niet met een gloednieuwe auto. Dit doe je alleen als je geen andere methode hebt als je een auto wilt kopen. Vaak gebeurt dit met auto’s die niet meer door de keuring heen komen. Dit betekent dat je de auto moet laten maken en vaak liggen de reparatie kosten hiervoor behoorlijk hoog. Als deze reparatiekosten hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig, is het tijd om deze naar de sloperij te brengen. De autosloperij is namelijk altijd op zoek naar nieuwe sloopauto’s, die ze mogen slopen. Hiermee maakt de autosloperij namelijk winst en dat is iets goeds voor jou. De sloperij komt namelijk de auto voor je ophalen, zodat je dit zelf niet hoeft te brengen. Daarnaast krijg je natuurlijk een vrijwaring code, zodat je geen belasting meer hoeft te betalen voor het voertuig. Zo zie je dat er verschillende voordelen zitten aan een sloopauto opleveren bij een autosloperij.

Hoe werkt het?

Als je een sloopauto wilt verkopen aan een autosloperij, moet je dit via het internet doen. Via de website van een sloperij kun je namelijk het kenteken invullen van je sloopauto. Hierbij krijg je direct te zien hoeveel je kunt krijgen voor de sloopauto. Zo wordt het geen verrassing en is dit alleen maar fijn natuurlijk. Daarnaast is het belangrijk dat een sloperij een ophaalservice heeft, zodat je sloopauto opgehaald kan worden. Je kunt namelijk met een sloopauto niet meer de openbare weg op en een ophaalservice is dan natuurlijk heel erg handig.