5 tips voor een betere nachtrust

5 tips voor een betere nachtrust

Het belang van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk om overdag normaal te kunnen functioneren. Niet alleen de lengte, maar ook de kwaliteit van de slaap speelt een belangrijke rol. Ben je zelf een slechte slaper? Doe dan je voordeel met de slaaptips in dit blog. Lees snel verder.

Tips 1: eerder naar bed

Wanneer je moe bent, zijn veel mensen geneigd om langer te blijven liggen. Dat dit helpt, is echter een misvatting. De enige manier om slaap in te halen is door eerder naar bed te gaan.

Tip 2: geen beeldscherm voor het slapengaan

Beeldschermen, zoals van je laptop, televisie en smartphone geven blauw licht af waardoor we wakker worden. Het resultaat: je kunt niet in slaap komen. Zorg daarom altijd dat je een uur voordat je wilt gaan slapen niet meer naar beeldschermen kijkt.

Tip 3: ontspan je

Neem wanneer je in bed gaat liggen de tijd om tot rust te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een aantal keren goed in en uit te ademen en je bewust te zijn van je lichaam. Veel mensen gaan gespannen in bed liggen en even ontspannen zorgt ervoor dat je veel lekkerder slaapt.

Tip 4: zorg dat je niet te warm is

Je rust het beste uit wanneer het niet te warm is op je slaapkamer. Een temperatuur van 15-18 graden wordt aanbevolen. Is het warmer? Dan kan je lichaam niet goed herstellen van de inspanningen van die dag.

Tip 5: edelsteen op je nachtkastje

Een edelsteen mijn nachtkastje? Jazeker! Er bestaan edelstenen die positieve energie uitstralen, waardoor je beter in slaap komt en prettiger droomt. Zo zorgt de Amethist voor rust in het hoofd en voorkomt hij spanningen. Zo val je ontspannen in slaap en heb je een betere nachtrust.

Slaap lekker

Een goede nachtrust is belangrijk en hopelijk kun je met deze tips je nachtrust verbeteren. Wij zeggen: slaap lekker! Heb je zelf goede tips voor een betere nachtrust? Geef ze door via ons contactformulier.