hogedrukreiniger

Voordat je een hogedrukreiniger gaat aanschaffen moet je eerst bedenken wat voor soort accessoires jij wilt hebben bij het apparaat. De meest voorkomende opzetstukken zijn: spuitlans, vuilfrees, borstel, rioolreinigingsslang en terrasreiniger. Zulke opzetstukken zijn een aanvulling op de hogedrukreiniger om het schoonmaken makkelijker te laten verlopen. Een spuitlans is het meest voorkomende opzetstuk aangezien het gebruikt wordt bij eenvoudige schoonmaakklussen. Je kan hierbij denken aan een fiets, schuttingdelen en andere makkelijke klussen. De vuilfrees wordt gebruikt voor het reinigen van metselwerk en kleinere terrassen. Dit opzetstuk wordt ingezet om hardnekkig vuil te verwijderen. Een opzetstuk om bij moeilijkere plekken te kunnen komen is de borstel. Dit kan gebruikt worden bij auto’s, garagedeur of rolluiken.

Wat kan niet worden schoongemaakt?

De hogedrukreiniger kan vrijwel alles schoonmaken, maar door de krachtige waterstraal kan het materialen ook beschadigen. Wat zou je niet kunnen schoonmaken vanwege de kracht? Het dak of de dakpannen kunnen niet worden schoongemaakt. Het is gevaarlijk, maar ook zeer schadelijk voor de dakpannen. Een auto schoonmaken met dit apparaat wordt ook afgeraden want het kan de lak beschadigen en dat kan leiden naar roesting. Gevelbekleding kan soms worden schoongemaakt met de hogedrukreiniger. Kunstof kan buigen en is daardoor minder schadelijk dan aluminium. Houten kunnen wel effectief worden schoongemaakt. Zorg ervoor dat het water niet tussen de gevelplaten de muur terecht kan komen! Dit kan schimmelvorming ontwikkelen en dat moet juist vermijdt worden.

Wat kan wel worden schoongemaakt?

Een houten vlonder kan wel worden schoongemaakt door een hogedrukreiniger. Begin altijd wel met een lagedruk opzetstuk om het waterdruk te testen tegen het vlonder. Werk altijd in de lengte mee met het vlonder zodat er geen beschadigingen kunnen opduiken. Beton kan ook worden schoongemaakt met de hogedrukreiniger. Beton is in staat om de waterdruk tegen te gaan. Een fijner opzetstuk is beter bij het reinigen van vetvlekken.