Een betonboor laat beton voor de zon verdwijnen

Betonboor

Je bent in de tuin bezig en je wilt daar iets moois bouwen, maar je komt erachter dat er van de vorige bewoner een fundering onder de grond licht verborgen. Dit is natuurlijk geen aangename verrassing en een groot probleem. Hoe ga je deze fundering ooit wegkrijgen. Hier hoef je je geen zorgen meer over te maken, want met een betonboor is dit zo gepiept of getrild kan ik beter zeggen. De boor trilt namelijk het beton in kleine stukken, zodat je het zo weg kan halen. 

Betonboor

Hang jouw muur vol!

Je hebt nog een betonboor. Deze is speciaal gemaakt om gaten te maken in muren van beton zonder dat je de muur afbrokkelt. Dit is niet eenvoudiger. Beton is vrij sterk, maar als het op snelle trillingen aankomt is beton zwak. Het is dus belangrijk om geleidelijk te boren. Door een boor te gebruiken die hiervoor gemaakt is gaat dit allemaal een stuk eenvoudiger.

Speciale opzetstukjes

Naast een aparte betonboor kun je ook op een boor die je al in bezit hebt een speciaal opzetstukje doen. Deze zorgt er dan voor dat je ook eenvoudig door beton heen komt als jouw boor krachtig genoeg is. Dit opzetstuk heb je in allerlei verschillende diktes om allemaal verschillende maten schroefjes goed in de muur te doen passen. Je kunt deze ook in een set kopen als je denkt vaker in een betonnen muur te moeten boren. In deze set zitten dan alle verschillende maten.