Cursus machinerichtlijnen voor technische schrijvers

handleiding

De kans is groot dat je al eens van de term machinerichtlijnen hebt gehoord. Daarnaast komt het geregeld voor dat mensen nog nooit van de term gehoord hebben, dit is natuurlijk niets om je voor te schamen. De term wordt namelijk erg weinig gebruikt. Dit komt doordat het vakjargon is. Hierdoor kan het voor sommige mensen lastig zijn om dit vakjargon te begrijpen. Om dit probleem op te lossen, is het sinds een aantal jaar mogelijk om een cursus machinerichtlijnen te volgen. 

handleiding

Wat houdt de cursus machinerichtlijnen precies in?


Sinds een aantal jaar is het mogelijk om de cursus machinerichtlijn te volgen. Tijdens deze cursus krijg je extra informatie over het schrijven van een handleiding. Daarnaast krijg leer je natuurlijk ook hoe je zelf een goede handleiding kunt schrijven. Het is dan ook een cursus voor technische schrijvers.

De wettelijke eisen van een handleiding

Om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen, zijn er een aantal wettelijke richtlijnen waar een handleiding aan moet voldoen. Door middel van deze richtlijnen wordt het gemakkelijker om zelf een handleiding te schrijven.