Hoe kies je de beste wasdroger?

Een wasdroger hebben is een luxe, vroeger deden velen dit met een waslijn. Zo droogte ze hun was buiten. Maar tegenwoordig is het veel gemakkelijker om een wasdroger te nemen, omdat je deze handig aanzet en laat draaien terwijl jij met andere dingen bezig bent. Ideaal als je een druk leven hebt. Maar mocht je niet weten welke wasdroger je nodig hebt dan is dit artikel informatief genoeg om je te helpen een keuze te maken, zodat jij de best wasdroger in huis haalt! Kom je er na dit artikel nog niet uit? Dan kan je bij https://debeste.com/ advies vragen en kiezen uit hun grote assortiment beste wasdrogers!

Roestvrij staal

De bovenste echelon van de wereld van droogtrommels, roestvrij staal lijkt het allemaal te hebben. Het oppervlak is bestand tegen roest en vlekken. Het is niet gecoat, dus er valt niets af te breken. Het is ondoordringbaar om te dragen, wat voor soort was je ook doet, dus het oppervlak blijft glad en zacht voor je kleding. Het enige nadeel van een roestvrijstalen trommel is de prijs. Het is niet te vinden in de eenvoudige, economische drogermodellen.

Gecoate drums

Deze kunnen gemaakt zijn van met porselein bekleed of gepoedercoat staal. Ze zijn kosteneffectiever dan de roestvrijstalen modellen en drogen net zo efficiënt, maar ze kunnen minder duurzaam zijn. De coating is onderhevig aan afbrokkelen bij intensief gebruik. Net als bij roestvrij staal zijn ze echter gemakkelijk schoon te vegen en hebben ze weinig ander onderhoud nodig.

Plastic vaten

Als je voor een groot gezin wast of de neiging heeft om buitensporig veel wasgoed te wassen, houd er dan rekening mee dat plastic trommels van binnen ruw en versleten kunnen worden. Deze slijtage is op zijn beurt erg zwaar voor je kleding en kan ervoor zorgen dat delicate stoffen voortijdig verslijten of zelfs blijven haken en trekken en uitlopen veroorzaken.

Grootte

De maat van de trommel die je kiest, ongeacht de constructie, is een belangrijke overweging bij de aanschaf van een wasdroger. Kijk naar de kubieke voet die onder zijn capaciteit wordt vermeld in plaats van hoeveel spijkerbroeken of kilo’s kleding hij kan bevatten. Drogers zijn meestal verkrijgbaar in maten van 3,4 kubieke voet tot 7 kubieke voet. Kies een droger met een iets grotere capaciteit dan je wasmachine, zodat kleding voldoende ruimte heeft om te drogen.