Kindersneakers met lampjes te koop

Het dragen van kindersneakers met vette lampjes is voor ieder kind een grote droom. Het is natuurlijk ook super gaaf dat deze schoenen in het donker licht kunnen geven. Een paar jaar geleden zijn deze schoenen op de markt gekomen. Ondanks dat deze schoenen al zo lang geleden uitgekomen zijn, zijn ze ook op dit moment nog zeer populair onder de jeugd. Toch twijfelen veel ouders nog over het kopen van deze schoenen met lichtjes. Er komen veel vragen bij hun op zoals zijn de schoenen wel goed voor de voeten van mijn kinderen en hoe werken deze kindersneakers überhaupt?

Zijn schoenen met lichtjes wel goed voor de voeten?

Dit is één van de meest gestelde vragen van ouders over de kinderschoenen met lichtjes. Dat deze vraag zoveel gesteld wordt, is ook geen verrassing. Ieder ouder wil natuurlijk dat zijn kinderen goede stevige schoenen hebben. Het is namelijk juist in de eerste jaren dat je loopt belangrijk dat je een goede stevige zool en voetbed hebt. Gelukkig is deze vraag makkelijk te beantwoorden want de lampjes in deze kindersneakers hebben helemaal geen invloed op de zool of het voetbed van de schoen zelf. Als ouder hoef je dus niet bang te zijn dat deze schoenen slecht zijn voor de voeten van je kind.

Hoe werken de schoenen met lichtjes?

De kinderschoenen met lichtjes zijn een heel leuk idee, maar hoe werken deze schoenen eigenlijk? Het gebruik is eigenlijk vrij simpel. Door de sensor in de schoenen gaan de lichtjes aan wanneer de schoenen beweging maken. Dus wanneer de schoenen de grond aanraken, zullen de lampjes gaan branden. Maar wanneer het kind bijvoorbeeld stil zit in de klas zullen de lampjes dus uit blijven. Zo raakt de omgeving ook niet te snel afgeleid. Ook zit er in de schoen ergens een aan- en uitknop verwerkt zodat de lichtjes ook voor een langere tijd uitgezet kunnen worden. Deze knop is bijvoorbeeld te vinden onder het klittenband.