Met deze tips plaats je zelf jouw tuinhuisje

tuinhuisje

Je wilt jouw tuin graag verrijken met een tuinhuisje. Nu kun je het plaatsen daarvan natuurlijk uitbesteden, maar dat brengt wel meer kosten met zich mee. Misschien lijkt het jou wel een leuke klus. Maar hoe plaats je nu zelf jouw tuinhuisje? In dit artikel geven wij je enkele handige tips.

tuinhuisje

Tip 1: Zorg dat de ondergrond waterpas is

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het plaatsen van een tuinhuisje is dat de ondergrond volledig waterpas is. Je wilt namelijk niet dat je tuinhuis straks scheef komt te staan.

Tip 2: Volg de handleiding

Waarschijnlijk heb je een bouwpakket gekocht. Het is dan van belang dat je de handleiding goed volgt. Hier staat alles stap voor stap duidelijk in beschreven. Als je één stap overslaat of iets verkeerd doet, kan dit uiteindelijk veel gevolgen hebben. Lees de handleiding dus goed door en volg de aanwijzingen op.

tuinhuisje

Tip 3: Weet dat het hout gaat werken

Bij het plaatsen van een tuinhuisje moet je weten dat het hout nog gaat werken. Je moet dus niet alles te strak op elkaar bevestigen. Houd wat ruimte over, ook al lijkt dat soms misschien wat vreemd. Binnen enkele maanden zal het allemaal weer aansluiten.