Tips tegen vliegen in de zomer

minihorseshop

Heeft je paard iedere zomer altijd super veel last van vliegen? Dan ben je niet de enige, bijna ieder paard heeft zomers last van vliegen en er zijn niet veel dingen die je er tegen kunt doen. Soms werkt vliegenspray wat je bij winkels zoals Minihorseshop kunt krijgen maar ook dat is niet altijd effectief. Benieuwd wat misschien wel werkt? Lees dan vooral verder!

minihorseshop

Heel veel schoonmaken

Dat je de stal van je paard regelmatig moet schoonmaken is best wel logisch, maar wist je ook dat als je stal echt schoon is er ook geen vliegen op af komen? Het is dus belangrijk om zomers de stal regelmatig schoon te maken en op te strooien. Vliegen komen af op de geur van mest en als deze er niet is dan kunnen ze er ook niet op af komen.

Iets wat ook goed werkt is shampoo. Shampoo verbergt de geur van het paard waardoor vliegen er niet op af komen. Ook vliegenspray is een goede optie, maar er zijn maar weinig vliegensprays waar echt geen vliegen op af komen. Kijk daarom goed welke je aanschaft. Wat ook nog werkt is om de shampoo en vliegenspray met elkaar te combineren. Heb je dan een wat minder sterke vliegenspray dan blijven de vliegen toch weg.