Voordelen van sloopauto verkopen aan autosloperij

Veel mensen hebben tegenwoordig een sloopauto in hun bezit. Een sloopauto is een auto die niet meer gemaakt kan worden, of niet meer financieel voordelig is om te laten maken. Als je auto niet meer door de keuring heen komt, moet je deze natuurlijk laten maken. In de meeste gevallen liggen dan de reparatiekosten hoger dan de waarde van het voertuig. Op dat moment is het een sloopauto en kun je deze maar beter verkopen. Veel mensen proberen dit op het internet door middel van een advertentie. Vaak gaat dit te traag en komen ze niet snel van het voertuig af. Je kunt de auto veel beter verkopen aan een autosloperij, hier zitten namelijk verschillende voordelen aan verbonden. Wat zijn deze voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat  je er alles over te weten komt.

Voordeel 1: binnen 24 uur van je auto af

Je bent vaak binnen 24 uur van je sloopauto af als je deze verkoopt aan een autosloperij. De sloperij wilt het voertuig namelijk zo snel mogelijk hebben, zodat ze direct kunnen beginnen met het slopen. Vaak als je op het internet een afspraak maakt met een sloperij, komen ze direct bij je langs. De meeste autosloperijen komen de auto namelijk ophalen en dat is ook een groot voordeel. Kijk daarom op het internet naar de juiste sloperij en controleer of deze een ophaalservice heeft.

Voordeel 2: vergoeding

Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, krijg je ook altijd een vergoeding. Deze vergoeding kan 10 euro zijn, maar ook 200 euro. Het ligt aan de waarde van je sloopauto en op basis hiervan wordt de vergoeding bepaald. Je krijgt natuurlijk ook een vrijwaring code en op deze manier staat de auto niet meer op je naam. Dit betekent ook dat je geen belasting meer hoeft te betalen voor het voertuig.

Voordeel 3: duurzaam

Een groot voordeel van een sloperij, is dat deze de voertuigen op een duurzame manier sloopt. Dit was in het verleden niet het geval, maar anno 2022 is dit proces heel erg duurzaam. De meeste sloperijen zijn ingeschreven bij het ARN en slopen alle voertuigen op een duurzame manier. Dit is natuurlijk van groot belang als je ook een steentje wilt bijdragen aan een beter milieu. De meeste mensen vergeten dit, maar dit is wel een stuk beter voor onze planeet.