Wat doe je met een sloopauto?
Komt je auto niet meer door de keuring? Is het een tweedehands auto? Dan is de kans groot dat de reparatiekosten een stuk hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig. Dit is natuurlijk niet fijn, maar dit betekent wel dat het een sloopauto is. Je kunt niet veel dingen doen met een sloopauto, maar je kunt deze wel verkopen. Veel mensen proberen een sloopauto te verkopen op het internet, echter zitten hier nadelen aan verbonden. Zo kan het maanden duren voordat je daadwerkelijk je sloopauto verkoopt. Je kunt de sloopauto een stuk beter naar de sloperij brengen. Hier zitten namelijk meerdere voordelen aan verbonden. Wat zijn deze voordelen en hoe werkt een sloperij? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.
Voordelen van auto verkopen aan sloperij
Als je een sloopauto verkoopt aan een sloperij, kun je genieten van verschillende voordelen. Je bent ten eerste direct af van je voertuig en deze wordt vaak binnen 24 uur bij je opgehaald. Dit is ook een voordeel, omdat de meeste sloopauto’s niet meer op de openbare weg mogen komen. Dat de sloperij de auto kan komen ophalen is natuurlijk heel ideaal en een groot voordeel. Ook krijg je een redelijke vergoeding voor het inleveren van je voertuig. Dit heeft te maken met de oud ijzer prijs van de auto en hiermee wordt de hoogte van de vergoeding bepaald. Daarnaast ben je ervan verzekerd dat de auto op een duurzame manier gesloopt kan worden. Ook krijg je altijd een vrijwaring code als je de auto inlevert bij de sloperij. Hiermee hoef je namelijk geen belasting meer te betalen over het voertuig en wordt deze van je naam gehaald. Dit kan alleen bij een sloperij erkend door het RDW, dus hier moet je rekening mee houden.
Hoe werkt de sloperij?
Als je jouw sloopauto oplevert bij een sloperij, gaan ze direct aan de slag natuurlijk. Zo regelen ze eerst de papieren en krijg je de vergoeding en de vrijwaring code. Daarna gaan ze direct aan de slag met het slopen van je voertuig. Ze halen eerst alle vloeistoffen uit het voertuig en gaan dan aan de slag met de onderdelen. Deze worden gecontroleerd en worden in een magazijn opgeslagen voor latere verkoop. Als de auto geen waarde meer heeft, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht voor verdere verwerking.