Een dartbord online kopen

Darten is een sport die voor veel mensen een leuke hobby is. Als je met regelmaat een pijltje gooit is het verstandig zelf de pijlen en tevens een bord aan te schaffen. Hiervoor en tal van accessoires kun je ook online terecht bij een darts shop

Alles voor de darter

Een voorbeeld van een dergelijke shop is Dartshopper.nl. Zij bieden je nagenoeg alles op het gebied van darten, zowel voor beginnende als gevorderde spelers. Als je een dartbord wilt aanschaffen kun je verschillende modellen vinden bij Dartshopper.

Kies het juiste dartbord

Bij de keuze voor een geschikt dartbord is het met name belangrijk dat je kijkt hoe intensief het gebruikt gaat worden. Als je zomaar een keertje een partijtje wilt darten met vrienden of een beginner bent kun je ook met een wat voordeliger bord al prima uit de voeten. Wordt het bord echter intensief gebruikt of door professionals dan is het zaak dat je een goed bord kiest. Dit is wel wat duurder maar dan heb je er ook meer plezier van omdat het lang meegaat. 

Verschillen tussen dartborden

De grootste verschillen tussen een recreatief en een professioneel dartbord zitten in de bedrading en de sisal die gebruikt worden. De bedrading op professionele dartborden is scherper dan die op borden voor recreatief gebruik. Hierdoor loop je minder kans dat de pijlen eraf vallen als er meer pijlen in eenzelfde vak gegooid worden. Bij een recreatief dartbord is de dichtheid van de gebruikte sisal minder hoog. Daardoor slijt het bord sneller en is het eerder aan vervanging toe.