Leerverf kopen en mijn leren jasje opknappen!

leerverf

Ik ging vorige week leerverf kopen om mijn vintage leren jas nieuw leven in te blazen. De jas was namelijk ooit zwart van kleur, maar door het vele dragen en slijten was het helemaal grijs en dof geworden. Natuurlijk vond ik het wel een beetje spannend om zelf mijn jas te verven, maar bij Jagea Fournituren (waar ik de leerverf kocht) gaven ze me nuttige tips en tricks mee. Uiteindelijk durfde ik het aan!

leerverf

Van vintage naar nieuw!

Aangeraden werd om de verf eerst uit te testen op een klein plekje, zodat je een beter beeld krijgt van hoe de verf eruit komt te zien op het leer. Dit uittesten deed ik aan de binnenkant van de jas en na een dag drogen zag ik dat de verf heel mooi was uitgepakt. Ik besloot dus om meteen de hele jas te verven. Ik heb uiteindelijk twee laagjes verf gedaan en tussendoor heb ik het goed laten drogen. Het resultaat is erg mooi geworden! De kleur is diepzwart geworden en het leer heeft weer een gezonde glans. Mijn moeder zei al dat de jas nu net nieuw lijkt in plaats van vintage. Ik ben dus enorm tevreden over deze leerverf.